Hier bent u:   Home » Bromfiets-1DAG

Bromfiets-1DAG

Bromfiets-1DAG

Voor het verkrijgen van je scooter/bromfietsrijbewijs moet je zowel slagen voor het theorie- als praktijkexamen. Dit praktijkexamen duurt in totaal ongeveer 45 minuten. Tijdens het examen word je beoordeeld op verkeersdeelneming op de openbare weg. Belangrijk is dus hoe je reageert op het overige verkeer en of jij de situatie meester bent. Kortom, je moet voldoende in huis hebben om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te kunnen nemen.

Een examen voor de bromfiets, snorfiets of scooter leg je af op een scooter/bromfiets. Daarnaast is er een apart examen voor de brommobiel. Als je geslaagd bent mag je met het rijbewijs bromfiets óók brommobiel rijden. Indien je slaagt voor het brommobielexamen mag je alleen brommobiel rijden!

Als je al een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) hebt, hoef je geen apart bromfietsrijbewijs (categorieAM) te hebben. Je moet dat auto- of motorrijbewijs wel bij je hebben als je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijdt. Als het rijbewijs A of B om medische redenen niet langer geldig is bestaat de mogelijkheid om in het bezit te blijven of te komen van een rijbewijs AM. Hiermee kan men een brommobiel (blijven) besturen. Informatie hierover geeft de afdeling Burgerzaken van de gemeente.

De beste rijschool...........

De beste rijschool van Flevoland 2017!

 

Webshop leermiddelen theorie examen

Webshop

Theorie leermiddelen nodig?
Neem een kijkje in onze webshop.

 

Kies voor rijschool met KNMV keurmerk

Kies voor een KNMV Gediplomeerd Motorrijinstructeur (KGI'er)!